Over financiele administratie

Niet alleen leveranciers of kredietverlenende instanties zoals banken, maar ook aandeelhouders hechten veel waarde aan een door een onafhankelijke accountant opgestelde jaarrekening. Dit sluitstuk van de financiële administratie bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. De jaarrekening geeft inzicht in hoe goed een bedrijf het afgelopen jaar heeft gedraaid. Een AA-Accountant kan de jaarrekening samenstellen, beoordelen of controleren. De jaarrekening inclusief de verklaring van de AA-Accountant geeft dan een goede uitgangspositie, bijvoorbeeld bij onderhandelingen over financiering.

Financieel dashboard van Unit4 
Een compleet nieuw uiterlijk en extra functionaliteiten: Unit4 gaf de cloudoplossing Management Monitor niet alleen een nieuw jasje, maar ook meer inhoud. De Management Monitor is een dashboard dat ondernemers eenvoudig maar uitgebreid inzicht geeft in hun administratie en financiële situatie. Ook als deze wordt bijgehouden door een accountant. Het dashboard geeft in één oogopslag weer hoe het ervoor staat met omzet en winst, openstaande posten, liquiditeit, in- en verkopen. In de vernieuwde versie is het gebruiksgemak geoptimaliseerd. Ook is het dankzij een koppeling met internetbankieren nu mogelijk om vanuit het dashboard facturen te betalen.

logo op gebouw van soest

“U verlangt steeds meer van uw accountant, strategisch advies, een adviseur die naast u staat met raad en daad, die proactief meedenkt, verstand heeft van uw branche en uiteraard dit alles tegen een redelijk en vooral ook transparant tarief. ”

Actueel inzicht

Dankzij de verbeteringen neemt het aantal administratieve handelingen voor de ondernemer sterk af. Ook kunnen ondernemers jaren onderling met elkaar vergelijken en hun top tien van crediteuren en debiteuren eenvoudig inzien. Met de Unit4 Multivers Management Monitor krijgen deze ondernemers actueel inzicht in de financiële situatie van hun bedrijf. Zonder dat ze zich moeten bezighouden met de boekhouding. De accountant voert ondertussen de administratie zoals hij altijd al deed en het kost hem geen extra inspanning om de informatie in de Management Monitor te presenteren. Dit gaat namelijk helemaal automatisch. Daarnaast kan er voortaan worden ingezoomd op details van een vastgelegde verkoop- en inkoopfactuur en is het mogelijk om vanuit de factuurdetails gescande bijlagen openen. Zo heeft de ondernemer ook het brondocument met een enkele muisklik in beeld. Hoe gedetailleerd elk overzicht is, hangt daarbij wel af van hoe actueel de administratie is bijgewerkt door de accountant. De Management Monitor is te benaderen via pc, tablet en smartphone en dankzij de automatische schaalbaarheid is de informatie altijd goed leesbaar en eenvoudig te vinden.